PDF Skriv ut Skicka sidan

Ny second hand i Tumba centrum

2010-03-08 20:39

Möbler, kläder och husgeråd. Den 27 mars 2010 öppnar Hela Människan en second handbutik i Tumba centrum.
- Vår ambition är att det ska bli en av de bästa second handbutikerna söder om tullarna, säger Gunnar Rubensson.

 Image 

De flesta som någon gång varit i Tumba har säkert sett det stora vita huset som tornar upp sig ovanför Tumba centrum. Huset har genom åren huserat både televerksamhet och komvux, men de senaste åren har det stått tomt. Just nu råder dock febril aktivitet.

Den 27 mars 2010 öppnar Hela Människan en second handbutik i markplanet.
- Här kommer man kunna fynda kläder, böcker, prylar, möbler och husgeråd. Jag kan lova att det kommer finnas saker för både gamla och unga. Om man t ex håller på att flytta hemifrån kommer man kunna hitta det mesta man behöver för en billig summa, säger Gunnar Rubensson, Hela Människan.
- Det kommer även att finnas ett café i anslutning till butiken som vi hoppas kommer bli en mötesplats för människor i Tumbaområdet. Att man kommer hit, tittar på second handsaker, tar en fika och umgås. På sikt planerar vi också att arrangera kulturkvällar, t ex ska man kunna lyssna på en konsert eller ett föredrag sittande i de second handmöbler som vi har inne för tillfället. Vi har inför öppnandet av denna butik varit på studiebesök hos många andra second handbutiker
och sett vad som är bra och vad som är mindre bra och tagit fasta på hur vi vill ha det. Vår ambition är att bli en av de
bästa second handbutikerna söder om tullarna!

ARBETE OCH MILJÖ.

Den nya second handbutiken är ett sk socialt företag som drivs i Hela Människans regi.
- Vi vill skapa ett socialt företag som kan ge sysselsättning åt personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Ett socialt företag driver affärsverksamhet men med medarbetarna och deras förutsättningar i centrum. Man kan säga att ett socialt
företag skapar både arbete och mänsklig utveckling. Vi tycker att alla människor har rätt att få jobb. Att alla ska ha rätt att jobba 100 procent av sin förmåga.
- De som jobbar i vårt sociala företag ska få hjälp att komma vidare till en anställning antingen hos oss eller annan arbetsgivare. Vi kommer att ta tillvara på idéer som finns och sedan starta nya affärsverksamheter där vi ser att det finns behov och kompetens, framför allt i anslutning till second handverksamhet. Vi samarbetar med arbetsförmedlingen och de som jobbar här har stor kompetens så alla som kommer hit kommer att möta verkligt duktig personal.
- Men vi startar även second handverksamhet av miljöskäl. Det är sällan i vår del av världen som t ex kläder och skor används tills de är utslitna. Alltför mycket slängs innan det har använts sin fulla livslängd.
- Second handbutiken är också ett sätt att finansiera vårt lokala sociala arbete i Botkyrka och Salem. Överskottet kommer bl a att gå till arbete bland barn som lever i familjer med missbruksproblematik.

 

Hela Människan Botkyrka Salem
Gröndalsvägen 20 B
147 30 Tumba
08-534 709 40

Second hand & café
Tisdag - Lördag kl 10-15 
Kvällsöppet tisdag och torsdag fram till kl 18.00 (obs gäller ej café)


Fri kundparkering 1 timme!

Bankgiro: 5779-1220
Plusgiro: 69 88 11-7
Swish: 1235262068
Gåvogiro: 90 32 16-0 
Ange kampanjkod ”HMBS950”vid inbetalning.

rss