lördag 1 oktober 2016

Rättvisemärkt kaffe och härliga räkmackor

 

Rättvisemärkt kaffe och härliga räkmackor

OBS just nu begränsat utbud pga en vattenskada i en närliggande lokal.

Öppettider
Tisdag - fredag kl 10-16
Lördag kl 10-15

Tfn: 08 534 709 54.
Fri kundparkering 1 timme!

Hela Människans café ligger på Gröndalsvägen 20 B, vägg i vägg med Hela människans second handbutik. Här hittar du både matiga sallader, läckert fikabröd och självklart vår berömda räkmacka.Överskottet går till Hela Människans lokala sociala arbete.

-Lösviksförsäljning av Teer från Johan & Nyström

Visst skulle världen vara en fattigare plats utan te! Så fyllt med personlighet och karaktär och med så många hälsogivande egenskaper inbjuder te alltid till en stund av stilla kontemplation eller delade ögonblick av gemenskap med vänner. Och varför inte som en fantastisk måltidsdryck, aldrig påflugen, alltid närvarande. Te är nyttigt, energigivande och smakmässigt komplext.

PRISER:
1st kopp the 17kr.
1st kopp fairtrade/ekologisk 20kr
100gr/påse vanligt the 40kr
100gr/påse eko/fairtrade 60kr

Rättvisemärkt & Ekologiskt
Idag finns det 67 Fairtrade-certifierade plantage i Asien och Afrika. Te odlas huvudsakligen på stora plantager och därför är Fairtrade/Rättvisemärkts kriterier för denna produktgrupp utformade för anställd arbetskraft. Kriterierna för te följer FLs generella kriterier men har även produktspecifika kriterier som bland annat innehåller:
• Uttryckliga regler för kemikaliehantering inklusive hälsofrämjande åtgärder
• Regler för långsiktiga handelsrelationer
• Angivelser för ett minimipris som alltid ligger över produktionskostnad och världsmarknadspriset.


Samba
Rättvisemärkt och ekologiskt grönt te från Kina och naturliga aromer. Med en dekoration av ekologiska morotsbitar, en doft av maracuja och smak av exotiska frukter och vanilj, inspirerar detta te alla sinnen.

Chai
Svart te, uppblandat med grönt te som trivs i höga temperaturer. Teerna är rättvisemärkta och ekologiska och smaksatt med de klassiska chai-kryddorna: kanel, ingefära kryddnejlika och peppar, vilka också är rättvisemärkta och ekologiska.

Fiesta
Rättvisemärkt och ekologiskt svart te med ekologisk smaksättning och dekoration. Solrosblomma, blåklint, röda vinbär och bitar och jordgubbe ger ett vackert te med harmonisk smak och balans.

Ekologiskt te
Ekologiskt te har har odlats miljövänligt utan bekämpningsmedel. Kraven för att en produkt ska få ekologisk märkning är högt ställda på såväl jordbrukare som förädlingsföretag.

Earl of Organic
Svart ekologiskt odlat te med smak från naturlig bergamott.

Ekologiskt Lilla Hjärtat
Vårt ekologiska kärlekste som man skall ge till någon man tycker lite extra om. Extra gott svart ekologiskt te från Kina som är smaksatt med passionsfrukt, kumquat och blåbär. Rosenknoppar, sockerhjärtan och ringblommor gör det hela extra kärleksfullt.

GRÖNT TEE
Goji & Havtorn
Goji har använts under flera tusen år inom traditionell kinesisk läkekonst och räknas ofta in bland superfrukterna. De anses allmänt vara nyttigare än något annat som växer i naturen och dessutom goda. Även havtorn innehåller en mängd nyttigheter såsom ett flertal vitaminer. Vårt nya gröna te är fullproppat med dessa två superbär och innehåller även tranbär och jordgubbe.
Gröna löv röda bär
Ett härligt friskt grönt te som är smaksatt med röda & svarta vinbär, jordgubbe och lingon. Effektfullt dekorerat med röda vinbär, bitar av jordgubbe & rödklint. Ett lättsamt och behagligt te med toner av svensk sommaräng.

Robojos
Rooibos Syrliga Ginger
Smaksatt med ingefära och grapefrukt. Med bitar av Ingefära, citrongräs och citronskal. Även myntablad, peppar och ringblomma.

Facebook

Sök